Warsztaty kulinarne i cukiernicze w Cafe Rodven z Thierry Ayelem
Chef i Mistrz cukiernictwa zaprasza do Norweskiej Doliny na wspólne pichcenie smakołyków. Thierry Ayel podzieli się z uczestnikami posiadłą wiedzą, zdradzi tajniki francuskiej kuchni, a każdy uczestnik otrzyma receptury, listę do nich niezbędnych produktów i certyfikat uczestnictwa w warsztatach.
11 lipca — kuchnia normandzka: małże w sosie śmietanowym; kurczak Vallee D'Auge z jabłkami i serem camembert; truskawki w winie czerwonym.
13 lipca — kuchnia prowansalska: fougasse z tapenadem i kawiorem z bakłażanu; bouillabaisse po marsylsku; morele z karmelem, kozim serem i lawendą.
Oba warsztaty w godz. 16-21.
20 i 28 lipca oraz 17 i 24 sierpnia — sekrety francuskich makaroników, czyli sposób przygotowania wyjątkowego francuskiego deseru.Warsztaty w godz. 11-15.
Każdy warsztat w cenie 150 zł od osoby.
Szczegóły i rezerwacje pod nr. tel.: 530 247 588 (concierge) lub 513 262 350 (Szef Thierry)
Aparthotel NORWESKA DOLINA przy ul. Kopernika 9e w Szklarskiej Porębie.
.
Miejsce wydarzenia: Norweska Dolina, ul. Kopernika 9
Kopernika 9, 58-580 Szklarska Poręba, Polska