Co jadano w Karkonoszach? Co się je teraz?Kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser?Jak przyrządzić karkonoską brukiew po polsku?Czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki?
Przepis na odpowiedzi podyktuje Gość kolejnego spotkania z cyklu Terra Incognita już 24 stycznia br.Będzie nim Piotr Gryszel — pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Podczas podróży stara się odkrywać nowe smaki, a gdy tylko ma czas, eksperymentuje w kuchni. Kiedyś jadł, żeby żyć – teraz żyje, żeby jeść?
Terra Incognita – Tradycje kulinarne Karkonoszypiątek 24 stycznia 2020 r., godz. 1830Chata Izerska w Szklarskiej Porębie Dolnej, ul. Piastowska 32
.
Miejsce wydarzenia: Chata Izerska w Szklarskiej Porębie Dolnej, ul. Piastowska 32,
Piastowska 32, 58-580 Szklarska Poręba, Polska