Kuchnię Ducha Gór pokaże Dom Carla i Gerharta Hauptmannów w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa
Spotkanie z Piotrem Gryszelem i Emilem Mendykiem — autorami książki Kuchnia Ducha Gór, czyli smaki Karkonoszy 19 września (niedziela) od godz. 11. Autorzy odpowiedzą na pytanie jaka jest karkonoska kuchnia, opowiedzą o poszukiwaniu dawnych receptur i łączeniu smaków oraz podzielą się sprawdzonymi przepisami.
Po prelekcji, o godz. 13 odbędą się warsztaty pn. Zioła ze skarbnicy Ducha Gór, podczas których będzie okazja poznać właściwości wybranych roślin oraz przygotować własne napary z karkonoskich ziół, zebranych w Ogrodzie Ducha Gór przy muzeum.
Wstęp do muzeum oraz na wydarzenia organizowane w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa będzie bezpłatny.
.
Miejsce wydarzenia: Dom Carla i Gerharta Hauptmannów - Muzeum Karkonoskie ul. 11 Listopada 23
11 Listopada 23, 58-580 Szklarska Poręba, Polska