• sobota, 24. července 2021 8:00-14:00
  • Szklarska Poręba
Sztuka przechowywania żywności Warsztaty z zakresu samodzielnego produkowania i przechowywania żywności, nie marnowania żywności, ograniczenia spożycia mięsa, zrezygnowania z cukru. 24 i 25 lipca 2021 r. w godz. 10-16 w Trzcińsku Warsztaty poprowadzą Marta i Maciej Zawieruchowie z Zielonego Wulkanu — towaroznawcy zielarscy, zielarze-fitoterapeuci, edukatorzy, przyrodnicy.W programie między innymi: wykłady i zajęcia praktyczne dotyczące zabezpieczania żywności, samodzielnego wytwarzania żywności, przygotowania kiszonki, przygotowania nastawu octowego, przygotowania funkcyjnego oleju ziołowego, palenia kawy z mniszka lekarskiego. Zgłoszenia poprzez formularz Źródło: Partnerstwo Ducha Gór.
Miejsce wydarzenia: Trzcińsko